L’Hospitalet

L’Hospitalet és avui moderna, oberta i innovadora, i, gràcies a l’esforç de tothom, s’ha convertit en una ciutat d’oportunitats que ha sabut desenvolupar un sentiment d’identitat i de pertinença de la seva gent. Ubicada al bell mig de l’àrea metropolitana, a mig camí entre l’aeroport i Barcelona, la seva situació privilegiada, les seves excel•lents comunicacions i el procés de transformació en què es troba immersa afavoreixen el seu desenvolupament econòmic.

L’Hospitalet disposa d’equipaments i serveis de qualitat a prop de casa, esportius o culturals, socials o sanitaris. També s’han atès les necessitats dels barris: poliesportius municipals, biblioteques, escoles bressol o casals d’avis completen la xarxa d’equipaments de proximitat. En definitiva, la segona ciutat de Catalunya és avui més integrada i integradora i continua treballant per aconseguir el benestar i el desenvolupament social de la ciutadania.

La ciutat de L’Hospitalet té 12,49 quilòmetres quadrats, està situada a la plana litoral i pertany a la comarca catalana del Barcelonès, entre els municipis de Barcelona, Esplugues, Cornellà i el Prat, al marge esquerre del riu Llobregat.

Els símbols de la nostra ciutat són l’escultura d’Eduard Arranz-Bravo: l’Acollidora i L’H.

Territori

Administrativament, L’Hospitalet es divideix en sis districtes i tretze barris:
Al marge de la divisió administrativa, el Ple municipal va aprovar el 6 de febrer del 2002 la creació de Granvia L’H, el districte econòmic de L’Hospitalet, que té 276 hectàrees de superfície als districtes III i VI.

Història

La prova més antiga de presència humana a L’Hospitalet és del neolític, fa uns 4.000 anys. Les següents restes que apareixen són del segle IV aC, pertanyen a la cultura ibèrica i representen els antecedents de la ciutat.

 A partir de l’arribada dels romans, al segle II aC,
el nostre terme municipal sempre ha estat habitat.

Al barri de Santa Eulàlia s’han localitzat les restes d’una important casa de camp —una vil•la— dedicada, segurament, a l’explotació de la vinya. A partir de la fundació de Barcino, al final del segle I aC, va passar per la ciutat la Via Augusta, que anava de Roma a Cadis i que seguia l’eix format pels carrers de Santa Eulàlia, Enric Prat de la Riba i Major. Durant el període medieval i modern, es va convertir en el camí ral. També és d’època romana el cap de medusa funerari que es conserva al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El primer document escrit que parla de la ciutat és de l’any 908, amb el nom original de Provençana, per referir-se al primer terme parroquial al voltant de l’església de Santa Eulàlia de Provençana. El segle XII es va fundar un hospital que complia funcions d’hostal (al barri del Centre), tan petit que va rebre el nom de L’Hospitalet, que finalment va originar el topònim de la nostra ciutat.

descobreix harmonia

L’Hospitalet era un petit poble agrícola que es beneficiava de la proximitat de Barcelona per vendre els productes. Aquesta proximitat, però, també provocava que quan hi havia setges i guerres en sortís perjudicat, ja que s’hi establia el front. A la Guerra de Successió, el 1713, s’hi va firmar el tractat pel qual les tropes que defensaven l’arxiduc Carles abandonaven els catalans a la seva sort. Es coneix amb el nom de Conveni de L’Hospitalet.

A partir del segle XIX, L’Hospitalet va experimentar una gran embranzida econòmica: per una banda, la construcció del canal de la Infanta va possibilitar una agricultura de regadiu especialitzada, i, per l’altra, es van començar a instal•lar les primeres indústries, on destacaven tres sectors: el tèxtil, el metal•lúrgic i el de ceràmica de construcció, amb la presència de nombroses bòbiles. Finalment, el 1925 el rei Alfons XIII li va concedir el títol de ciutat.

 Al llarg del segle xx la ciutat ha tingut diferents
onades migratòries (anys 20, anys 70 i anys 90) que
l’han convertit en la segona de Catalunya.

descobreix ciutat

Això va fer que el creixement no tingués molts cops les condicions necessàries de serveis. A partir de 1979, però, amb l’arribada dels Ajuntament democràtics, s’ha fet un esforç impressionant per a donar als ciutadans les infraestructures, serveis i equipaments necessaris.

Així mateix, amb l’arribada del segle XXI s’han anat creant, nous espais i equipaments que configuren una nova ciutat: la Ciutat de la Justícia, la Fira Granvia L’Hospitalet, la plaça d’Europa o l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), són exemples d’aquesta nova realitat que ara és L’Hospitalet.

En el marc d’aquesta fira, el Village pretén ser un espai de trobada, de descans per als congressistes del GSMA MWC, on podran gaudir d’una experiència gastronòmica, que inclou una mostra de tapes i d’altres àpats de L’Hospitalet que combina gastronomia típicament catalana i espanyola.

El Village de L’HOSPITALET EXPERIENCE a més de ser per als congressistes internacionals i nacionals del GSMA MWC, també estarà obert a tots els nostres ciutadans, així com als veïns d’altres poblacions que ens vulguin venir a visitar. Volem que la gent de la ciutat i l’entorn també visqui el GSMA MWC. Tant ciutadans, com restauradors, com entitats de la ciutat.

tapa vertL’H EXPERIENCE és l’espai on es promou la gastronomia jove i dinàmica d’una manera informal i divertida amb tapes d’avantguarda.

QUÈ HI TROBARÀS AL VILLAGE?

- La carpa
En aquesta carpa de 400m2 estaràs calentet i podràs menjar de gust.

- Food Trucks
Dos de venda de tiquets —també els podràs comprar directament al mostrador que l’Ajuntament te dins del hall del recinte firal — i un dispensador de cervesa i vermut.

- Terrassa exterior

- Escenari per les actuacions de grups i entitats de la ciutat i veure les creacions artístiques.

 

VILLAGE 800

L’Hospitalet Experience és una proposta de fusió de matèries creuades i mestisses: la cuina i la cultura.

La nostra ciutat -bressol de cuiners de reconegut prestigi com Ferran i Albert Adrià i d'artistes com José Corbacho, Antonio Orozco, Arranz-Bravo, Jordi Mollà, Alfons Flores o Ros Marbà-  t’ofereix una gastronomia i una cultura genuina que prové d'orígens diversos. 

Gaudeix de la nostra cuina de fusió, dels productes autòctons conreats per pagesos de la zona, dels fogons dels nostres chefs, de la tradició del “tapeo” més divers -del de sempre i també del d'arreu del món- tot maridat amb un flux cultural imparable, barreja de pells i ànimes múltiples.

Viu l'efervescència de les nostres activitats culturals, des dels nostres d’js que peten les pistes fins al folcklore tradicional, imagina fàbriques habitades per artistes de noves tendències, escoles de música, descobreix street art passant per galeries de primer nivell metropolità i sales d’exposicions amb artistes consagrats o emergents  de renom internacional.

La nostra, és una oferta autèntica, singular i única. 

Vine a veure'ns. L'Hospitalet et sorprendrà.

 

Si ets congressista del GSMA MWC t’oferim l’oportunitat de fer una visita turística especial i en exclusiva per alguns racons de la nostra ciutat, on ens podràs conèixer més de debò i gaudir de la nostra afabilitat, hospitalitat i, també, per què no dir-ho, de la nostra simpatia.

Podeu venir en grups reduïts concertats o a títol personal i fer amics que no oblidareu mai. 

Anirem a cinc punts de la ciutat que us sorprendran. Beurem, menjarem i riurem perquè el que volem es que us ho passeu d'allò més bé. 

Les sorpreses us les trobareu; no volem revelar-les...

Aquesta visita és gratuïta i inclou:

  • Servei de transport.
  • Acompanyament d’un guia en anglès, espanyol i català.
  • Retorn al punt de partida i/o hotel.

No inclou:

 -La quantitat de tapes i beguda que sigueu capaços d'aguantar ;)

Reserva el teu seient abans del divendres 12 de febrer.

Fes la teva reserva a continuació