Manu Brabo ens acosta a la realitat de “Un día cualquiera” en els conflictes bèl·lics de l’Orient Mitjà

Manu Brabo ens acosta a la realitat de “Un día cualquiera” en els conflictes bèl·lics de l’Orient Mitjà

La sala polivalent del Mercat Municipal de la Florida acollirà, fins el 25 de març, l’exposició “Un día cualquiera”, organitzada per National Geographic. Es tracta d’un recull de les fotografies que el fotoperiodista Manu Brabo ha fet en països com Síria, Líbia, Egipte o Iraq, entre d’altres.

 

Ja us podeu imaginar que aquesta no és una exposició fàcil. És, més aviat, una exposició necessària, que ens acosta, malgrat que no ens agradi, a una situació que ja fa massa temps que dura en alguns països de l’Orient Mitjà.

Aquesta es la primera mostra individual dels treballs de Manu Brabo, qui ens ofereix una visió personal de la tragèdia que, malauradament, s’ha convertit en rutina en aquests territoris.

L’exposició proporciona informació i elements d’anàlisi per tal que l’espectador pugui comprendre quin és el context en què es produeixen les guerres en aquesta regió i com aquests conflictes armats condicionen les polítiques i les relacions socials a Europa.

El fotoperiodista Manu Brabo, especialitzat en la cobertura de guerres i conflictes socials i polítics va guanyar el premi Pulitzer 2013 per la seva cobertura de la guerra civil a Síria. Ha treballat per a diverses ONGs i agències de notícies, i ha publicat les seves fotografies en alguns dels diaris i revistes més importants del món.

Actualment és membre de la cooperativa de fotoperiodistes MeMo, i cofundador de la publicació MeMo magazine.

La mostra es podrà visitar del 15 de febrer al 25 de març a la sala polivalent del Mercat de la Florida. Estarà oberta de dimarts a dissabte d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i diumenges i festius d’11 a 14 h.