Sónar+D a L’Hospitalet

Sónar+D a L’Hospitalet

Aquest proper cap de setmana, el 18 i 19 de setembre, tindrà lloc el Sónar+D, una edició extraordinària del festival, en format virtual i presencial, i que se centrarà en el talent i la creativitat locals. I si parlem de talent i de creativitat, L’Hospitalet no pot faltar a la cita.

És per això que, en el marc del Sónar+D, Torre Barrina acollirà aquests dies la presentació de L’Hospitalet XR, un festival dedicat a la innovació i l’aplicació de les noves tecnologies en la creació cultural. Aquest festival tindrà lloc del 16 a 22 d’octubre, però, aprofitant el Sónar+D, es presentaran els reptes d’aquesta segona edició, organitzada en col·laboració amb Garage Stories, i que posa la tecnologia i la creativitat en mans de la ciutadania.

Així, divendres, 18 de setembre tindrà lloc la presentació d’Amplitune, una plataforma de música en XR, que vol respondre als reptes relacionats amb les noves maneres de consumir música.

I de reptes continua anant la cosa, perquè això és, justament, el que es presentarà, mitjançant diferents taules rodones, dissabte 19: els reptes que es plantejaran a l’octubre, durant la celebració de L’Hospitalet XR, i que tenen a veure amb la salut i la nutrició, la música i la creació de nous públics, l’activisme i el patrimoni, l’educació, la gent gran i la comunicació.

Però la presència hospitalenca al Sónar+D no s’acaba aquí. Dins el programa musical, els artistes Lolo & Sosaku, que tenen el seu estudi al Districte Cultural de la ciutat seran al CCCB presentant el Concert per a quatre pianos, una instal·lació a partir de quatre pianos accionats de manera aleatòria per escultures cinètiques.

I sobre música versarà també la conferència d’Antoni Rodríguez Fornells, investigador de l’IDIBELL, que parlarà sobre els mecanismes de descodificació que s’activen en el nostre cervell quan escoltem una melodia i que fan que aquesta ens provoqui diferents emocions.

Més informació