1r festival d’arts sobre gènere i identitat

1r festival d’arts sobre gènere i identitat

Del 7 al 10 d’octubre, el Districte Cultural de L’Hospitalet acollirà la primera edició de Berdache [Gender Art Festival], el primer festival d’arts escèniques i visuals dedicat al gènere i la identitat.

El festival reunirà les propostes d’artistes locals, nacionals i internacionals amb obres dedicades a vincular les temàtiques de gènere amb els discursos artístics en diferents disciplines com són la dansa, el teatre, les arts visuals o la poesia.

Entre d’altres, hi trobarem propostes com la presentació de l’espectacle Estudio sobre la histèria, de la coreògrafa Carmen Muñoz, amb què arrencarà el festival el dia 7 d’octubre, o, aquell mateix dia, el taller “Género, sexualidad y tradición”. Els dies 8 i 9 d’octubre, el Teatre Joventut acollirà l’estrena de l’obra Una llum tímida, de la companyia La Cicatriz, basada en la historia d’amor real de ues dones durant el franquisme.

Els més petits també tindran el seu espai a Berdache, amb Colorete Colorado, un show de contes per a infants enfocat en la migració, la dissidència sexual i la diversitat funcional i de gènere.

El festival es tancarà amb Felizmente degeneradas, un espectacle que reunirà a les poetesses Maria Sevilla, Mariana Spada i Raquel Santanera en una conversa sobre les diferents maneres com tracten el gènere en la seva obra.

Totes les activitats del festival es faran complint estrictament amb totes les mesures de seguretat i recomanacions per tal de tenir cura de la salut de les persones assistents. També s’ha programat activitats en format virtual.

Consulta aquí tota la programació.