El 25è aniversari del Sónar, a L'Hospitalet

El 25è aniversari del Sónar, a L'Hospitalet

El Centre d’Art Tecla Sala ha estat l’espai escollit pel festival Sónar per instal·lar la mostra amb la que commemoraran els seus 25 anys. “Ni flyers ni pósters. 25 años de imagen Sónar” és el títol de l’exposició interactiva que es podrà veure a L’Hospitalet a partir del 24 de maig, i que consta de més de 50 peces distribuïdes en 10 sales.

“Ni flyers ni pósters. 25 años de imagen de Sónar” és també un repàs a l’univers i al procés creatiu de Sergio Caballero, codirector del festival y responsable de la imatge visual del mateix des dels seus inicis. Cartells com els protagonitzats per Maradona o “el Dioni”, i personatges com “la Pajarraca” formen part de l’imaginari col·lectiu dels incondicionals del festival.

Sigui com sigui, al Centre d’Art Tecla Sala no hi veurem cartells, sinó una àmplia recopilació de fotografies, documentació, escultures, objectes i instal·lacions de vídeo que, a més, ens obligaran, com a espectadors, a posar a prova la nostra memòria i a participar en el que, igual que el propi Sónar, no serà una exposició a l’ús.

Però això no és tot. A més, s’han programar tres visites comentades, que comptaran amb la presència d’alguns dels protagonistes de la imatge del Sónar al llarg d’aquest 25 anys. El 26 de maig amb “el Dioni”, que va protagonitzar una de les campanyes més recordades del festival. El 2 de juny seran els “enanos”, imatge del festival al 2012 i, per últim, el 9 de juny, els mestres de cerimònies seran “els dos fantasmes”, protagonistes del primer llargmetratge de Sergio Caballero, Finisterrae, i imatge del Sónar 2010.

Durant la celebració del Sónar 2018, del 14 al 16 de juny, s’habilitarà un autobús especial perquè els assistents al festival puguin visitar l’exposició, que connectarà el Centre d’Art Tecla Sala amb el recinte del Sónar de dia.