El Districte Cultural, al Loop

El Districte Cultural, al Loop

El Districte Cultural de L’Hospitalet formarà part de la nova edició del Festival Loop de videoart. El Centre d’Art tecla Sala, la Fundació Arranz-Bravo i el TPK presenten propostes de diferents artistes, algunes de les quals estan relacionades amb les exposicions que es poden veure actualment en aquests equipaments.

El Centre d’Art Tecla Sala inaugura, el proper 8 de novembre, l’exposició “Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?”. La mostra presenta 21 obres creades per l’artista entre els anys 1991 i 2018, a més d’una peça produïda expressament per a aquesta exposició.

També al Centre d’Art Tecla Sala podrem veure “Alfabet inacabat per a L’Hospitalet”, un projecte comissariat per Matteo Guidi i Mireia Sallarés a partir del treball dels alumnes d’un taller de vídeo a Torre Barrina. Els participants del taller van lletrejar el nom de la ciutat triant una lletra per vincular-la a un concepte relacionat amb les pròpies necessitats i inquietuds. La presentació de la videoinstal·lació tindrà lloc dissabte, 10 de novembre, a les 12 hores, i es podrà veure fins al 25 de novembre.

D’altra banda, en el marc de l’exposició “Jugar com una fruita no és jugar!”, d’Alejandro Palacín i Mònica Planes, la Fundació Arranz-Bravo acollirà la presentació del vídeo “Fer el préssec (en un bowl)”, en què es pot veure una acció improvisada dels artistes durant la visita al primer skatepark d’Espanya, situat a Arenys de Munt. Alejandro Palacín i Mònica Planes conduiran una visita guiada a l’exposició dijous, 8 de novembre, a les 18.30 hores.

Per últim, el TPK també hi posa el seu granet de sorra en aquesta edició del Loop amb l’exposició “A la recerca dels mannakis”, un recull d’obres de Brigitte Aschwanden (Suïssa), Patricija Gilyte (Lituània), Rodolfo Green (Mèxic) i Arvydas Zalpys (Lituània). Quatre artistes amb trajectòries personals que conflueixen en el llenguatge audiovisual com a eina de creació. L’exposició s’inaugura dilluns, 12 de novembre, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 22 de novembre.